ORTODONTIE

Aparatul ortodontic este o necesitate din ce in ce mai frecventa avand in vedere anomaliie dento-faciale intalnite in randul copiilor si adolescentilor. Ele se impun atat pentru o aliniere a dintilor si o redare a unui aspect facial placut, dar mai ales pentru corectarea ocluziei dentare (muscaturii) si asigurarea functionalitatii aparatului dento-maxilar.
Aparatele dentare sunt de multiple tipuri si se pot aplica inca de la varste fragede atunci cand se depisteaza o incongruenta intre dimensiunile oaselor maxilare si cele ale dentitiei definitive. Pornind de la trainere care deconditioneaza obiceiuri vicioase precum bruxismul, muscatul unor obiecte, suptul degetului sau pozitionarea limbii interarcadic pana la disjunctoare maxilare care stimuleaza cresterea osoasa, acestea vin sa corecteze si sa previna agravarea unor situatii daca ele sunt diagnosticate in stadiu incipient.
Nu in ultimul rand aparatele ortodontice sunt recomandate si adolescentilor sau adultilor tineri, existand multiple optiuni incepand cu aparatul classic cu bracketi metalici, cel cu bracketi ceramici estetici si terminand cu cel aplicat pe fetele din spate ale dintilor, acesta fiind complet invizibil.

Solicita o programare

CHIRURGIE ORALA

Chirurgia orala presupune interventii complexe precum indepartarea unor dinti partial sau complet inclusi precum molarii de minte sau alti dinti supranumerari, indepartarea chisturilor osoase de mici si mari dimensiuni, inlocuirea unui dinte lipsa prin inserarea unui implant dentar, aditii si augmentari osoase precum si ridicarea membranei sinusale (sinus lift) in vederea obtinerii de inaltime osoasa pentru inserarea implanturilor in zona posterioara maxilara. De asemenea, in cadrul consultatiei chirurgicale se va face si controlul oncologic preventiv, acesta fiind obligatoriu in cadrul unui consult stomatologic. Se vor identfica eventuale leziuni cu potential de transformare si se vor lua toate masurile pentru prevenirea aparitiei leziunilor maligne in sfera maxilo-faciala.
Echipa noastra asigura desfasurarea acestor interventii chirurgicale in conditii de maxim confort si siguranta, cu dotari si echipamente de ultima generatie astfel incat rezultatul sa fie durabil si de calitate. Abordam fiecare pacient ca pe un caz unic, oferindu-i un plan de tratament individualizat care sa vina in intampinarea nevoilor sale, minimizand astfel riscul aparitiei complicatiilor postoperatorii.

Solicita o programare

PARODONTOLOGIE

Ne confruntam din ce in ce mai des cu boala parodontala si consecintele acesteia. Pornind de la o simpla sangerare gingivala datorata inflamatiei gingivale cronice se poate ajunge la parodontopatii profunde. Acestea determina resorbtii osoase majore, cu retractii gingivale si pierderea consecutiva a dintilor. Exista multipli factori favorizanti ai acestei boli precum igiena precara, tartrul, fumatul, alimentatia si anumite boli sistemice.
Medicul parodontolog intervine pentru a stopa aceasta boala in evolutie si pentru a opri sangerarile gingivale precum si pierderea precoce a dintilor. Printr-un plan de tratament minutios, acesta realizeaza interventii de chiuretaj si planare radiculara, regenarari osoase si grefe muco-gingivale.
El educa pacientul pentru ca acesta sa inteleaga mai bine rolul unei igiene impecabile in stoparea evolutiei bolii parodontale, explicandu-i rolul tuturor mijloacelor auxiliare de igienizare si recomandandu-i produse profesionale pe care acesta sa le utilizeze in rutina zilnica.

Solicita o programare

ENDODONTIE

Tratamentul cariei complicate se finalizeaza prin umplerea canalelor radiculare cu gutaperca fluida care are rolul de a sigila varful radacinii si de a impiedica formarea coloniilor bateriene la acest nivel.
Este foarte important ca tratamentul de canal sa fie omogen, sa cuprinda toate canalele principale cat si cele accesorii ale unui dinte. De aceea este indicat ca manopera sa fie realizata de un medic specialist endodont cu experienta, sub controlul lupelor sau microscopului, aceasta fiind o manopera delicata. Obturatiile radiculare se vor face sub izolare cu diga, astfel incat sa se diminueze riscul patrunderii bacteriilor din fluxul salivar, inlaturandu-se posibilitatea unui esec si necesitatea unui retratament endodontic.

Solicita o programare

PROTETICA

Atunci cand procesele carioase au distrus o parte substantiala a substratului dentar se indica acoperirea dintelui cu o coroana dentara. De asemenea atunci cand pacientul nu are indicatie pentru un implant dentar, se pot efectua lucrari protetice ample care sa inlocuiasca lipsa unuia sau mai multor dinti, realizandu-se o reabilitare orala completa. Prin tratamentul protetic se reda functia estetica, de masticatie si nu in ultimul rand de vorbire a pacientului.
In functie de zona care urmeaza sa fie reabilitata protetic, dar tinandu-se cont si de doleantele pacientului, se poate opta pentru coroane metalo-ceramice, coroane cu infrastructura de zirconiu sau coroane integral ceramice. Este important de subliniat ca pacientul nu va pleca din cabinet fara sa aiba o lucrare provizorie pe tot parcursul tratamentului, care sa protejeze bonturile protetice si sa asigure un confort sporit pacientului.

Solicita o programare

INHALOSEDARE

Sedarea inhalatorie cu protoxod de azot are rolul de a diminua senzatia de teama experimentata atat de copii cat si de adulti in timpul tratamentului stomatologic. Se realizeaza la copii de peste 3ani, fiind o procedura uzuala in SUA cunoscuta si sub denumirea de “happy gas”.
Procedura este una simpla. Se aplica pe nas o masca usoara si confortabila prin care pacientul inspira un amestec de protoxid de azot si oxigen. Se creste treptat concentratia protoxidului pana se ajunge la o senzatie de confort a paxientului si acesta nu mai resimte senzatia de anxietate. Se mentine masca pe tot parcursul sedintei terapeutice dupa care concentratia protoxidului se scade treptat pana cand se ajunge din nou la 100% oxigen in aerul inspirat. In felul acesta protoxidul este metabolizat rapid la nivel pulmonar, eliminandu-se complet din organism. Pacientul isi revine imediat dupa finalizarea procedurilor stomatolgice si este apt sa-si desfasoare activitatatile de zi cu zi.
Este important de mentionat ca gazul ilariant nu are efect alergen si contraindicatiile acestuia sunt restranse, singurul lucru care se impune fiind ca pacientul sa fie nemancat cu 2h inainte si sa nu fi consumat niciun lichid cu cel putin 1h inainte.

Solicita o programare

PEDODONTIE

DENTITIA TEMPORARA

Dintii de lapte se cariaza cu mare usurinta datorita continutului redus de substante minerale, a igienei dificil de realizat pentru micuti si a alimentelor bogate in carbohidrati pe care acestia le consuma.

Tratamentul cariilor in dentitia de lapte este imperios necesar intrucat acestea evolueaza extrem de rapid catre nerv, producand durere si complicandu-se cu abcese care pot duce la afectarea mugurilor dintilor permanenti.

Extractia prematura a acestor dinti poate duce la probleme ulterioare de crestere si dezvoltare osoasa.

DENTITIA MIXTA

In jurul varstei de 5 ani apar primii dinti definitivi, cel mai frecvent fiind vorba de incisivii centrali inferiori care apar in spatele celor temporari, acestia din urma necesitand indepartarea de pe arcada pentru a crea un tunel de eruptie pentru dintii permanenti.

Eruptia dintilor definitivi continua cu incisivii centrali superiori, apoi lateralii inferiori si superiori precum si a molarilor de 6ani, urmand o perioada de liniste pana la varsta de 9ani.

Molarii de 6 ani sunt cei care apar in spatele molarilor II temporari. Acestia sunt dinti definitivi si fac parte din dentitia mixta pana in jurul varstei de 11 ani cand toti dintii de lapte vor fi inlocuiti de cei permanenti. De aceea se impune SIGILAREA lor imediat dupa eruptia acestora pentru a-i proteja de activitatea intens cariogena din timpul dentitiei mixte.

DENTITIA DEFINITVA

De obicei eruptia dintilor definitivi se incheie in jurul varstei de 11-12 ani cand pe arcada ar trebui sa fie prezenti toti dintii permanenti. Aceasta este varsta optima pentru o evaluare ortodontica pentru a se stabili daca exista probleme estetice sau functionale. Este o perioada propice pentru preventie si pentru a pune bazele unei dentitii sanatoase si a unei dezvoltari dento-faciale armonioasa.

Solicita o programare

Esti gata sa zambesti?

Solicita o programare